A Központról
Kutatás
Kiadványok
    Ruszisztikai Könyvek
    (Poszt) Szovjet Füzetek
    Egyéb kiadványaink
    RUSSICA PANNONICANA
    Figyelmükbe ajánljuk
    Könyvismertetések
Oktatás
Akadémiai kutatóhely
Konferenciák
Elektronikus kiadványaink
Magyar-Orosz Történész Vegyesbizottság
Linkajánló
Rólunk írták
FORTOCSKA Galéria
Hírek, információk

   
Főoldal > Egyéb kiadványaink
Egyéb kiadványainkThe Place of Russia in Europe and Asia
Szvák Gyula editor

Kiadó: Center for Hungarian Studies and Publ.,
Megjelenés éve: 2010


A válogatott tanulmánykötet a Ruszisztikai Központ 1998 óta kétévenkénti rendszerességgel megrendezett nemzetközi történész konferenciáin elhangzott (és publikált) tudományos  értekezések legjavát adja újra közre. Így ünnepli fennállásának és tudományos tevékenységének 15 éves jubileumát és így mond köszönetet mindazoknak a történész szakembereknek, akik hűséges résztvevői voltak e tudományos ülésszakoknak és akiknek aktív részvétele nemzetközi történészműhely létrejöttét eredményezte.


Az angol nyelvű tanulmánykötet a CHSP Hungarian Authors Series ötödik tagjaként jelent meg, amely sorozat főszerkesztői Peter Pastor és Ivan Sanders. A Magyar Tanulmányok és Publikációk Központja (CHPS – Center for Hungarian Studies and Publications) New Jersey államban, a Montclair State University kebelén működik.


Az angol nyelvű kötet orosz nyelvű iker-párja Moszkvában,  az Orosz Tudományos Akadémia Információs és Társadalomtudományi Kutatóintézetének gondozásában jelent meg. 


A kötet címnegyede, tartalomjegyzéke és a szerkesztő előszava

<<< vissza
  

Szervezeti változások az ELTE BTK Történeti Intézetében
2019-09-16

2019 sok újdonságot hozott az ELTE BTK Történeti Intézetének életébe.

Tovább >>>
Hallottál már róla - Kutatók Éjszakája a Ruszisztikán
2019-09-15
Nyilván már hallottatok róla, hogy a Ruszisztikai Központban mindig nagyszerű programok vannak a Kutatók Éjszakáján. Idén a programokat arra a kérdésre fűztük fel, hogy Hallottál már róla? Ha igen, gyere el, ha nem, akkor pedig azért gyere el szeptember 27-én!
Tovább >>>
Metodikai szombat 2019 szeptember
2019-09-14
2019 első őszi, orosztanároknak szóló metodikai szombatjára 2019. szeptember 21-án 13 órától kerül sor a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központban.
Tovább >>>
Megunhatatlan a Moszkva nem hisz a könnyeknek
2019-09-12

Vlagyimir Menysov Oscar-díjas alkotása jó választás volt a szeptemberi ruszisztikai filmklub évadnyitásához. Mindenkit elvarázsolt a film – akár először, akár másodszor, akár sokadszor látta.

Tovább >>>
Szeptemberi színház - Ványa bácsi
2019-09-07
A Ruszisztikai Központ Színház Odüsszeiája szeptemberben a váci Dunakanyar Színház és a dunaújvárosi Bartól Béla Kamaraszínház koprodukciójában bemutatott Ványa bácsi-ra kalauzolta el az érdeklődőket.
Tovább >>>