A Központról
Kutatás
Kiadványok
    Ruszisztikai Könyvek
    (Poszt) Szovjet Füzetek
    Egyéb kiadványaink
    RUSSICA PANNONICANA
    Figyelmükbe ajánljuk
    Könyvismertetések
Oktatás
Akadémiai kutatóhely
Konferenciák
Elektronikus kiadványaink
Magyar-Orosz Történész Vegyesbizottság
Linkajánló
Rólunk írták
FORTOCSKA Galéria
Hírek, információk

   
Főoldal > Egyéb kiadványaink
Egyéb kiadványainkKét birodalom sorsa
Szerkesztő: Ludmila Kolodnyikova

Kiadó: OTA Történettudományi Intézet, ELTE ...
Megjelenés éve: 2006

Hol kapható: Hozzáférhető a Ruszisztikai Központ könyvtárában

Az Orosz Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete, az ELTE Ruszisztikai Központ, a Magyar Russzisztikai Egyesület és a Habsburg Intézet gondozásában Moszkvában orosz nyelvű tanulmánykötet jelent meg 'Két birodalom sorsa. Az Orosz Birodalom és az Osztrák-Magyar Monarchia virágzása és bukása' címmel.
A tanulmánykötet két konferencia anyagát fogja egybe, melyekre a Magyar Kulturális Évad Oroszországban 2005. című rendezvénysorozat keretében került sor Moszkvában. Az egyik 2005. március 31-én zajlott le A Habsburg- és a Romanov Birodalom: összehasonlító elemzés címmel. A másikra 2005. április 4-én került sor Az állam szerepe Oroszország és Kelet-Európa történelmi fejlődésében (X-XX- század) címmel.
A tudományos ülésszakokat az Orosz Tudományos Akadémia Oroszország Története Intézete, az ELTE Ruszisztikai Központ és a Habsburg Intézet szervezte. 
Az orosz nyelvű kötet 17 tanulmányt tartalmaz.<<< vissza
  

Szervezeti változások az ELTE BTK Történeti Intézetében
2019-09-16

2019 sok újdonságot hozott az ELTE BTK Történeti Intézetének életébe.

Tovább >>>
Hallottál már róla - Kutatók Éjszakája a Ruszisztikán
2019-09-15
Nyilván már hallottatok róla, hogy a Ruszisztikai Központban mindig nagyszerű programok vannak a Kutatók Éjszakáján. Idén a programokat arra a kérdésre fűztük fel, hogy Hallottál már róla? Ha igen, gyere el, ha nem, akkor pedig azért gyere el szeptember 27-én!
Tovább >>>
Metodikai szombat 2019 szeptember
2019-09-14
2019 első őszi, orosztanároknak szóló metodikai szombatjára 2019. szeptember 21-án 13 órától kerül sor a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központban.
Tovább >>>
Megunhatatlan a Moszkva nem hisz a könnyeknek
2019-09-12

Vlagyimir Menysov Oscar-díjas alkotása jó választás volt a szeptemberi ruszisztikai filmklub évadnyitásához. Mindenkit elvarázsolt a film – akár először, akár másodszor, akár sokadszor látta.

Tovább >>>
Szeptemberi színház - Ványa bácsi
2019-09-07
A Ruszisztikai Központ Színház Odüsszeiája szeptemberben a váci Dunakanyar Színház és a dunaújvárosi Bartól Béla Kamaraszínház koprodukciójában bemutatott Ványa bácsi-ra kalauzolta el az érdeklődőket.
Tovább >>>