Elérhetőség
Aktuális
    2009 tavasz
    2009 ősz
    Ljudmila Ulickaja előadást tart az ELTE-n
    Jekatyerina Gyogoty a Módszertani Kabinetben
    A Jugor Állami Egyetem rektora az ELTÉ-n
    Ljudmila Ulickaja "betért" a Módszertani Kabinetbe
    A Magyarországon élő oroszajkúak konferenciája
    A Magyar-Orosz Baráti Társaság a Kabinetben
    Szakfordítói és fotópályázat
    Kerekasztal beszélgetés: Gogol 200 éves
    2010 Európai Orosz Központok Budapesten
    2010 tél-tavasz
    2010 ősz –tél
    2011 tél–tavasz
    2011 ősz–tél
    2012 első félév
    2012 második félév
Könyvtár és médiatéka anyaga
Képzések
Hasznos linkek
Filmtár

   
Főoldal - Módszertani Központ > A Jugor Állami Egyetem rektora az ELTÉ-n
A Jugor Állami Egyetem rektora az ELTÉ-n

Hanti-Manszinszk és Budapest
A Jugrai Állami Egyetem és az ELTE

B.L. Rudnyik, N.V. Pelihov, Kovács Katalin, Lendvai János, Pálosi Ildiko, Szvák Gyula2009. április 23-án Budapesten, az ELTE BTK Főépületében, a Ruszisztikai Módszertani Kutatási Központban tárgyalt a Hanti-Manszinszkban székelő Jugrai Állami Egyetem képviseletében Borisz Lvovics Rudnyik, az egyetem rektora és Nyikolaj Vlagyimirovics Pelihov rektorhelyettes, az ELTE részéről pedig Hudecz Ferenc rektor, Szvák Gyula, a Ruszisztikai Központ vezetője, Havas Ferenc, a Finnugor Tanszék vezetője, Lendvai János, a szilárd testek anyagismeretével foglalkozó doktoranduszok témavezetője, valamint Kovács Katalin, az Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központtól. A tárgyaló felek egyeztették a két egyetem közötti együttműködési szerződés részleteit és munkatervét.

Az egyeztetéseket követően a keretszeződést a két rektor aláírta, így az együttműködés hivatalosan is kezdetét vette.  

Szvák Gyula, B- L- Rudnyik, Kiss Ilona, N. V. Pelihov  

A mai orosz nyelv és oktatásának kihívásai - konferencia az Orosz Kulturális Központban
2019-05-15
2019. május 17–18-án a Budapesti Orosz Kulturális Központ és az ELTE BTK Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központja szervezésében ismét tudományos-módszertani konferenciára kerül sor az Orosz Kulturális Központban.
Tovább >>>
Oroszország és Magyarország az egyetemes kultúrában
2019-05-13
2019. május 20–21-én kerül sor a Ruszisztikai Központ 12. nemzetközi ruszisztikai konferenciájára "Oroszország és Magyarország az egyetemes kultúrában: a történeti forrás és interpretációja" címmel.
Tovább >>>
Jekatyerinburg, tavaszi iskola
2019-05-13
A 2019-es tavaszi iskola sem múlhatott el magyar diákok részvétele nélkül az Urali Föderatív Egyetem szervezésében, Jekatyerinburgban. Aki eddig részt vett ezen az eseményen, az örökre a szívéve zárta a várost és az egyetem történeti karát. Így történt idén is. Erről tanúskodik Bencze András történész hallgató beszámolója.
Tovább >>>
Színház az egész világ?
2019-05-12
A Fortocska Galéria kiállítási portfóliója most vált nagykorúvá, a Ruszisztikai Módszertani Kabinet és Könyvtár tíz éves évfordulóján, a jubileumi X. Ruszisztikai Napokon, hiszen megnyílt benne a tizennyolcadik kiállítás, amely az oroszországi színházkultúra 16 emblematikus intézménye előtt tiszteleg.
Tovább >>>
Az első ruszisztikai kocsmakvíz
2019-05-10

2019. május 9-én zajlott le a „Május a kabinet hónapja” programsorozat hetedik, és a Ruszisztikai Napok utolsó előtti programja, az első ruszisztikai kocsmakvíz. A brit eredetű játékforma mára Magyarországon is gyökeret vert, sőt bajnokság is zajlik hétről hétre hazánk (és a környező országok) mintegy harminc városában.

Tovább >>>