Az Alapítványról
Hírek, információk
Eszmecsere
2007 az Orosz Nyelv Éve
2005 Magyar-Orosz Kulturális Évad
PÁLYÁZATOK
Az alapítvány díjai
Hírek, információk

   
Főoldal > Hírek, információk
Hírek, információk

A honlap szerkesztője: Gyimesi Zsuzsanna

Új honlap 2019. szeptember 15-től! Keresse itt híreinket: russtudies.elte.hu
Ismét piknikkel ünnepeltük a végzős ruszisztika mesterszakosokat
2019-06-18

2019. június 17-én délelőtt államvizsgáztak a nyolcadik ruszisztika mesterszakos évfolyam első fecskéi, és ugyanaznap került megrendezésre a hatodik ruszisztikai piknik, végzőseink és államvizsgázóink tiszteletére.

Idén rekordszámú államvizsgázónk volt, öten védték meg szakdolgozatukat és vizsgáztak sikeresen a mesterszak törzsanyagából. Bősz Éva és Koncsol András a frissen abszolváltakat képviselték, míg Kerekes Karina és Puskás Anita a 2017-ben, Pósfai Orsolya pedig a 2014-ben abszolvált évfolyam diplomázó hallgatóinak számát gyarapították.

A pikniken összegyűlt végzős hallgatók, doktoranduszok és oktatók a délutáni szellőben vitorlázó hársfavirágok alatt együtt emlékeztek vissza az elmúlt évekre. A hallgatók közül majdnem mindenki a mesterszakon kialakult erős közösséget és jó emberi kapcsolatokat emelte ki mint olyan értéket, amit a tudás és szakmai készségek mellett a diplomaátvétel után egy életre magukkal vihetnek. Szintén többen gondoltak vissza jó érzéssel azokra a lehetőségekre, amik a ruszisztika mesterszak két éve során nyíltak nemzetközi tapasztalatcserére, utazásra.
Reméljük, hogy az útravalóként kapott tarisznyájukkal a vállukon mindig örömmel fognak visszaemlékezni az elmúlt évekre és erre a délutánra.

                                                                      Mészáros Zsófia  

<<< Vissza a hírekhez


  

Szervezeti változások az ELTE BTK Történeti Intézetében
2019-09-16

2019 sok újdonságot hozott az ELTE BTK Történeti Intézetének életébe.

Tovább >>>
Hallottál már róla - Kutatók Éjszakája a Ruszisztikán
2019-09-15
Nyilván már hallottatok róla, hogy a Ruszisztikai Központban mindig nagyszerű programok vannak a Kutatók Éjszakáján. Idén a programokat arra a kérdésre fűztük fel, hogy Hallottál már róla? Ha igen, gyere el, ha nem, akkor pedig azért gyere el szeptember 27-én!
Tovább >>>
Metodikai szombat 2019 szeptember
2019-09-14
2019 első őszi, orosztanároknak szóló metodikai szombatjára 2019. szeptember 21-án 13 órától kerül sor a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központban.
Tovább >>>
Megunhatatlan a Moszkva nem hisz a könnyeknek
2019-09-12

Vlagyimir Menysov Oscar-díjas alkotása jó választás volt a szeptemberi ruszisztikai filmklub évadnyitásához. Mindenkit elvarázsolt a film – akár először, akár másodszor, akár sokadszor látta.

Tovább >>>
Szeptemberi színház - Ványa bácsi
2019-09-07
A Ruszisztikai Központ Színház Odüsszeiája szeptemberben a váci Dunakanyar Színház és a dunaújvárosi Bartól Béla Kamaraszínház koprodukciójában bemutatott Ványa bácsi-ra kalauzolta el az érdeklődőket.
Tovább >>>