Az Alapítványról
Hírek, információk
Eszmecsere
2007 az Orosz Nyelv Éve
2005 Magyar-Orosz Kulturális Évad
PÁLYÁZATOK
Az alapítvány díjai
Hírek, információk

   
Főoldal > Hírek, információk
Hírek, információk

A honlap szerkesztője: Gyimesi Zsuzsanna

Új honlap 2019. szeptember 15-től! Keresse itt híreinket: russtudies.elte.hu
Dr. Kemény László professzor az ukrajnai választásokról
2019-05-03

Dr. Kemény László hosszú évek óta részt vesz független nemzetközi megfigyelőként a poszt-szovjet térség különböző választásain. Az ott szerzett tapasztalatait rendszeresen megosztja a Ruszisztikai Központ munkatársaival és a mesterszakos hallgatókkal. Ez történt 2019. május 2-án is.

Dr. Kemény László részt vett a tavaszi ukrajnai elnökválasztás mindkét fordulóján és szó szerint a sűrűjéből figyelte az eseményeket, ugyanis mindkét alkalommal Kijev közepén, a Függetlenség térre néző szállodákban szállt meg.

Kemény professzor rendkívül jól felépített, követhető és érdekfeszítő előadásokat szokott tartani, a magas szintű elemzői rálátást izgalmas „közelképekkel” párosítva. Mostani előadásának legérzékletesebb részei arról szóltak, hogyan igyekezett a két szavazási forduló között támogatókat találni magának Petro Porosenko leköszönő elnök Európában, Amerikában és otthon, illetve hogyan szerveződött és zajlott a második fordulót közvetlenül megelőző elnöki vita Kijev legnagyobb futballpályáján. Kemény László illusztrációnak kézi „gyártású” kampányanyagokat és nyomtatott sajtótermékeket is hozott magával. A beszámolót záró kérdések egy része a jövőre vonatkozó jóslásokat szeretett volna hallani, ám az előadó nem vállalkozott rá, pártatlanul igyekezett rávilágítani az esélyekre és minden kérdés esetében több lehetséges forgatókönyvet vázolt fel. Éppen ezért volt olyan izgalmas és tartalmas az összejövetel.  

<<< Vissza a hírekhez


  

Szervezeti változások az ELTE BTK Történeti Intézetében
2019-09-16

2019 sok újdonságot hozott az ELTE BTK Történeti Intézetének életébe.

Tovább >>>
Hallottál már róla - Kutatók Éjszakája a Ruszisztikán
2019-09-15
Nyilván már hallottatok róla, hogy a Ruszisztikai Központban mindig nagyszerű programok vannak a Kutatók Éjszakáján. Idén a programokat arra a kérdésre fűztük fel, hogy Hallottál már róla? Ha igen, gyere el, ha nem, akkor pedig azért gyere el szeptember 27-én!
Tovább >>>
Metodikai szombat 2019 szeptember
2019-09-14
2019 első őszi, orosztanároknak szóló metodikai szombatjára 2019. szeptember 21-án 13 órától kerül sor a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központban.
Tovább >>>
Megunhatatlan a Moszkva nem hisz a könnyeknek
2019-09-12

Vlagyimir Menysov Oscar-díjas alkotása jó választás volt a szeptemberi ruszisztikai filmklub évadnyitásához. Mindenkit elvarázsolt a film – akár először, akár másodszor, akár sokadszor látta.

Tovább >>>
Szeptemberi színház - Ványa bácsi
2019-09-07
A Ruszisztikai Központ Színház Odüsszeiája szeptemberben a váci Dunakanyar Színház és a dunaújvárosi Bartól Béla Kamaraszínház koprodukciójában bemutatott Ványa bácsi-ra kalauzolta el az érdeklődőket.
Tovább >>>