Az Alapítványról
Hírek, információk
Eszmecsere
2007 az Orosz Nyelv Éve
2005 Magyar-Orosz Kulturális Évad
PÁLYÁZATOK
Az alapítvány díjai
Hírek, információk

   
Főoldal > Hírek, információk
Hírek, információk

A honlap szerkesztője: Gyimesi Zsuzsanna
Kitüntetést hozott a Télapó a Ruszisztikai Központba
2018-12-07

2018. december 6-án Valerij Platonov, a budapesti Orosz Kulturális Központ főigazgatója a központ fennállásának 45. évfordulójára rendezett ünnepségen érdemérmeket nyújtott át öt olyan személyiségnek, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a magyar-orosz kulturális kapcsolatok ápolásáért.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója, Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Posta György, Tokaj város polgármestere mellett az ELTE BTK Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ vezetője, Dr. Gyimesi Zsuzsanna is átvehette a megtisztelő kitüntetést, amely „A barátságért és együttműködésért” nevet viseli.

Az ünnepségre a budapesti Orosz Kulturális Központ fennállásának 45 éves évfordulója alkalmából került sor. A rendezvényt a központ főigazgatója, Valerij Platonov nyitotta meg, majd köszöntő beszédet mondott Vlagyimir Szergejev, az Orosz Föderáció magyarországi nagykövete és Schőberl Márton, a KÜM kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára.

Az orosz nyelv magyarországi népszerűsítéséért dicsérő oklevélben részesült többek között Kárpáti György, az ELTE BTK Szláv Intézet nyugalmazott oktatója és kitűnő szinkrontolmács, valamint Kozma András fordító és dramaturg is, aki valamikor az ELTE BTK-n szerzett diplomát.  

<<< Vissza a hírekhez


  

Éljen a Nemzetközi Nőnap!
2019-03-07
Kacsintva egyet az orosz szokások irányába is, szeretettel köszöntünk minden kedves nőt - kicsit és nagyot, ismeretlent és ismerőst - március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon!
Tovább >>>
Hotel a Halott Alpinistához
2019-03-06
2019. március 13-án 18 órakor egy 1979-es szovjet sci-fi vetítésével folytatódik a Ruszisztikai Filmklub. A "Hotel a Halott Alpinistához" izgalmas és egy kicsit borzongató krimi. Senkit ne riasszon el, hogy 13-án vetítjük! Várjuk régi és új nézőinket!
Tovább >>>
Címlapon a Ruszisztikai Módszertani Kabinet és Könyvtár
2019-03-04
A Bécsben megjelenő Rosszijszkij Kurjer márciusi számának címlapsztorija a Ruszisztikai Módszertani Kabinet és Könyvtár tizedik születésnapja előtt tiszteleg.
Tovább >>>
Geréb Anna filmesztéta közkívánatra ismét előadást tartott az orosz némafilmről
2019-03-04

2019. február 28-án Geréb Anna filmesztéta „A nagy sztárpáros – Vera Holodnaja és Ivan Mozzsuhin, az I. világháború előtti orosz némafilm koronázatlan királynője és királya” címmel tartott izgalmas előadást a mintegy 30 fős közönségnek.

Tovább >>>
Pörgött a pirogszámláló a Ruszisztikai Módszertani Kabinet és Könyvtár 10. születésnapján
2019-02-26
A híres orosz vendégszeretet hagyományait követve, 2019. február 25-én, pontban a kabinet megnyitásának 10. évfordulóján bölcsészkar-szerte elébe mentünk a potenciális vendégeknek, és piroggal és ajándékkártyákkal kedveskedtünk nekik.
Tovább >>>