Az Alapítványról
Hírek, információk
Eszmecsere
2007 az Orosz Nyelv Éve
2005 Magyar-Orosz Kulturális Évad
PÁLYÁZATOK
Az alapítvány díjai
Hírek, információk

   
Főoldal > Hírek, információk
Hírek, információk

A honlap szerkesztője: Gyimesi Zsuzsanna
Élményekkel teli hátizsák
2017-08-27
Zolnai Dóra orosz mesterszakos hallgató beszámolója a IX. Várnai Nemzetközi Nyári Iskoláról.

Élményekkel teli hátizsák

Manapság a sokféle igény miatt nehezen mondjuk azt valamire, hogy igazán jó. Én mégis azt mondhatom, hogy egy tökéletes hetet töltöttünk Bulgáriában, a IX. Nemzetközi Nyári Egyetemen. Várnában kiváló szervezéssel, hasznos előadásokkal és szebbnél szebb helyekkel találkoztunk.

A magyar csapat francia drazséval és néhány csárdás lépéssel felszerelkezve érkezett meg a Fekete-tenger partjára. Vittük magunkkal kíváncsiságunkat, érdeklődésünket, na meg persze virtuális hungarikumunkat, a prezit is.

A színes programoknak köszönhetően felfedezhettük Várna megannyi arcát: megnézhettük az egyetemet, a színház épületét, a sétálóutcát, a tengerpartot. Az élményeket a professzorokkal, tanárokkal, szervezőkkel, más diákokkal együtt éltük át. Nevettünk, táncoltunk, még flashmob-oztunk is.

Már Budapesten, a fotókat és a Bulgáriából hozott képeslapot nézegetve, szinte mindegyik képről eszembe jut egy–egy élmény. Számomra ezt jelentette a Várnai Nyári Egyetem: élményeket. Természetesen, a képeslap mellett ott van a bizonyítvány is.


 

  

<<< Vissza a hírekhez


  

2017 szeptemberi metodikai szombat
2017-09-18
Az őszi szemeszter első, középiskolai orosztanároknak szóló metodikai szombatjára 2017. szeptember 23-án 13 órától kerül sor a Ruszisztikai Kabinetben (1088 Budapest, Múzeum körút 6-8. Főépület II. emelet 237. terem).
Tovább >>>
Bábeli Október szeptember végén a Ruszisztikán
2017-09-15
2017. szeptember 29-én,  a Kutatók Éjszakáján minden érdeklődő megtapasztalhatja a száz évvel ezelőtti "Bábeli Október" hangulatát, ha eljön a Ruszisztikai Központba.
Tovább >>>
Menjünk ki a dácsára!
2017-08-30

Az orosz kultúra különleges és varázslatos színfoltja az úgynevezett dácsa-kultúra, vagyis a városlakók nyári kivonulása egy romantikus hétvégi házba.

Tovább >>>
Egy ELTE-s hallgató egy napja a várnai nyári egyetemen
2017-08-28
Fehér Tamás osztatlan angol-orosz tanár szakos hallgató beszámolója a IX. Nemzetközi Várnai Nyári Egyetemről.
Tovább >>>
Még egyszer – Várnáról
2017-08-28
Rémai Marianna orosz mesterszakos hallgató beszámolója a IX. Várnai Nemzetközi Nyári Iskoláról.
Tovább >>>