Az Alapítványról
Hírek, információk
Eszmecsere
2007 az Orosz Nyelv Éve
2005 Magyar-Orosz Kulturális Évad
PÁLYÁZATOK
Az alapítvány díjai
Hírek, információk

   
Főoldal > Hírek, információk
Hírek, információk

A honlap szerkesztője: Gyimesi Zsuzsanna
Élményekkel teli hátizsák
2017-08-27
Zolnai Dóra orosz mesterszakos hallgató beszámolója a IX. Várnai Nemzetközi Nyári Iskoláról.

Élményekkel teli hátizsák

Manapság a sokféle igény miatt nehezen mondjuk azt valamire, hogy igazán jó. Én mégis azt mondhatom, hogy egy tökéletes hetet töltöttünk Bulgáriában, a IX. Nemzetközi Nyári Egyetemen. Várnában kiváló szervezéssel, hasznos előadásokkal és szebbnél szebb helyekkel találkoztunk.

A magyar csapat francia drazséval és néhány csárdás lépéssel felszerelkezve érkezett meg a Fekete-tenger partjára. Vittük magunkkal kíváncsiságunkat, érdeklődésünket, na meg persze virtuális hungarikumunkat, a prezit is.

A színes programoknak köszönhetően felfedezhettük Várna megannyi arcát: megnézhettük az egyetemet, a színház épületét, a sétálóutcát, a tengerpartot. Az élményeket a professzorokkal, tanárokkal, szervezőkkel, más diákokkal együtt éltük át. Nevettünk, táncoltunk, még flashmob-oztunk is.

Már Budapesten, a fotókat és a Bulgáriából hozott képeslapot nézegetve, szinte mindegyik képről eszembe jut egy–egy élmény. Számomra ezt jelentette a Várnai Nyári Egyetem: élményeket. Természetesen, a képeslap mellett ott van a bizonyítvány is.


 

  

<<< Vissza a hírekhez


  

Jubileumi interjú Szvák Gyula professzorral
2018-01-04
Szvák Gyula egyetemi tanár, az ELTE Történeti Ruszisztikai Tanszékének tanszékvezetője, az Orosz Tudományos Akadémia díszdoktora negyven éve az ELTE Bölcsészettudományi Karának oktatója. A kezdetekről és pályájának alakulásáról Csizmadia Anna beszélgetett vele.
Tovább >>>
Ünnepi évzárás a Ruszisztikán
2017-12-15
2017. december 13-án, kicsit talán szerencsétlen dátumon, de jó hangulatban és sok szerencse ígéretével zárták be az őszi szemesztert a ruszisztika oktatói, doktoranduszai és mesterszakos hallgatói.
Tovább >>>
Megvan 2017 legjobb oroszdolgozata
2017-12-12
2017. december 8-án tizenegyedik alkalommal került sor ünnepélyes keretek között Az Év Oroszdolgozata című pályázat eredményhirdetésére. Idén ismét az ELTE BTK patinás Szekfű Gyula Könyvtára adott helyszínt az eseménynek.
Tovább >>>
Az elmaradt alkotmányozás
2017-12-11
Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő izgalmas történeti tárgyú monográfiával lepte meg az értő olvasóközönséget "Az elmaradt alkotmányozás" címmel. A könyvet Szilágyi Ákos mutatja be 2017. december 15-én pénteken 16 órakor a Magvető Caféban.
Tovább >>>
Szabadság-szobortól Szabadság-szoborig
2017-12-07
2017. december 6-án Barta Szilvia és Szenyán László érdekes előadást tartott a Ruszisztikai Kabinetben, amelynek témája egy valóságshow alapú útiterv bemutatása volt, Budapesttől New Yorkig tart és keresztül vezet Oroszországon.
Tovább >>>